Van basket naar het altaar

FR | EN | PT

557159_4239510867727_1276238112_n

Basketbal was mijn leven, ik begon te spelen op mijn 10e, professionele speler worden was mijn kinderdroom.

Ik groeide ver op van het religieus leven. Op een dag leerde ik de Universele Kerk kennen en het werd de eerste christelijke kerk doe ik begon te bezoeken. Dankzij God ben ik nog steeds in hetzelfde geloof.

Tijd ging voorbij en ik werd bevrijd en gedoopt in het water. Ik heb ook de Heilige Geest ontvangen. Wat mijn grootste droom was heb ik stap per stap aan de kant gelaten. Maar zelfs zo heb ik een tijdje niet naar de stem van God geluisterd. Er was een dag waar God in mij de zin heeft gezet om Hem te dienen.

De dag van het basketbaltournooi kwam en ik zei « Nu ga ik mijn verhaal veranderen, een grote aannemer zal mijn manager worden. » Dat was mijn plan, maar tijdens een training heb ik mijn enkel verstruikt, ik heb alles gedaan om op tijd beter te worden want niks mocht me tegenhouden om in deze tournooi te spelen. Een vrijdag om 21u, de dag na het tournooi, had ik mijn enkel verstruikt. Ik zei tegen mezelf « Mijn God en nu kan ik niet meer spelen » ik begon te huilen en in het midden van mijn tranen zei ik tegen mezelf « Als U niet meer wilt dat ik speel, Zeg het mij. » Twee weken na dat mijn enkel beter werd, ging mijn zin om te spelen weg, m.a.w. mijn kinderdroom is in het water gevallen. Vandaag ben ik op het Altaar, ik heb de roeping van God beantwoordt.

FullSizeRenderNadat, kwam er een grote kans bij mij.. om in de bank Espírito Santo in Portugal te werken, maar de roeping van God was vervuld door mijn binnenste dus ik heb deze job geweigerd om op het Altaar te zijn.

En u jonge man? Tot wanneeer gaat u vluchten van de roeping van God?

En u jonge vrouw? Tot wanneer gaat u vluchten van de roeping van God?

Wanneer God u roept om Hem te dienen, dan geeft Hij u de zalving van de Heilige Geest, Hij geeft u de capaciteit, en Hij zal u sowieso in een manier gebruiken die uzelf niet eens weet, maar u hoeft maar één ding te doen.. ja zeggen aan de roeping van God. Wij werden geroepen om Hem te dienen.

Pastoor Luis Graça

 

Laissez un commentaire

Ou remplissez le formulaire ci-dessous.


Votre adresse e-mail ne sera pas publié. Champs obligatoires*